Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

вторник, 27 юли 2010 г.

Stephen King

Стивън Едуин Кинг роден на 21 септември, 1947 г, в Портланд, Мейн, САЩ е американски писател, известен най-вече със своите романи на ужаса, които го превръщат в един от най-продаваните писатели на 20 век.
Историите на Стивън Кинг обикновено разказават за обикновени хора – семейства от средната класа, деца, писатели – замесени в зловещи и обикновено свръхестесвени преживявания. Кинг е познавач на хорър жанра, както проличава в книгата „Танц на ужаса“ („Danse Macabre“), в която описва развитието на литературата и филмите от този жанр.
Освен това Стивън Кинг пише творби, които не съдържат свръхестествени елементи, например новелите „Тялото“, „Рита Хейуърт и Изкуплението Шоушенк“. Екранизациите „Изкуплението Шоушенк“ и „Зеленият път“ са номинирани за Оскар в категорията Най-добър филм.
Продажбите на книгите на Кинг са около 300-350 милиона копия. Той написва няколко книги под псевдонима Ричард Бакман, както и един разказ ("Петата четвъртина") под псевдонима Джон Суитън.
В автобиографичната книга „За писането: Мемоари на занаята“ Кинг признава, че повече от десет години има сериозен алкохолен проблем. Малко след като написва „Томичукалата“ (1988 г.) семейството и приятелите му се намесват, показвайки му намерените в неговия боклук доказателства за пристрастяванията му: бирени кутии, цигарени угарки, кокаин, Ксанакс, Валиум, Никуил, сироп за кашлица и марихуана. Той търси помощ и се отказва от пиенето в края на 80-те години.
 1. Carrie
 2. Salem's Lot`79
 3. The Shining
 4. Creepshow
 5. Cujo
 6. The Dead Zone
 7. Christine
 8. Children of the Corn
 9. Firestarter
 10. Cat's Eye
 11. Silver Bullet
 12. Maximum Overdrive
 13. Stand By Me
 14. Creepshow 2
 15. The Running Man
 16. Pet Sematary
 17. Tales from the Darkside
 18. Graveyard Shift
 19. It
 20. Misery
 21. Sometimes They Come Back
 22. Golden Years
 23. Sleepwalkers
 24. The Dark Half
 25. The Tommyknockers
 26. Needful Things
 27. The Stand
 28. The Shawshank Redemption
 29. The Mangler
 30. Dolores Claiborne
 31. The Langoliers
 32. Thinner
 33. The Shining`97
 34. Quicksilver Highway
 35. The Night Flier
 36. Apt Pupil
 37. Storm of the Century
 38. The Green Mile
 39. Trucks Sub
 40. Hearts in Atlantis
 41. Rose Red
 42. Dreamcatcher
 43. The Diary of Ellen Rimbauer
 44. Kingdom Hospital
 45. Secret Window
 46. Salem's Lot`04
 47. Riding the Bullet
 48. Desperation
 49. Nightmares and Dreamscapes
 50. 1408
 51. The Mist

Няма коментари:

Публикуване на коментар