Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

вторник, 27 юли 2010 г.

Stephen King

Стивън Едуин Кинг роден на 21 септември, 1947 г, в Портланд, Мейн, САЩ е американски писател, известен най-вече със своите романи на ужаса, които го превръщат в един от най-продаваните писатели на 20 век.
Историите на Стивън Кинг обикновено разказават за обикновени хора – семейства от средната класа, деца, писатели – замесени в зловещи и обикновено свръхестесвени преживявания. Кинг е познавач на хорър жанра, както проличава в книгата „Танц на ужаса“ („Danse Macabre“), в която описва развитието на литературата и филмите от този жанр.
Освен това Стивън Кинг пише творби, които не съдържат свръхестествени елементи, например новелите „Тялото“, „Рита Хейуърт и Изкуплението Шоушенк“. Екранизациите „Изкуплението Шоушенк“ и „Зеленият път“ са номинирани за Оскар в категорията Най-добър филм.
Продажбите на книгите на Кинг са около 300-350 милиона копия. Той написва няколко книги под псевдонима Ричард Бакман, както и един разказ ("Петата четвъртина") под псевдонима Джон Суитън.
В автобиографичната книга „За писането: Мемоари на занаята“ Кинг признава, че повече от десет години има сериозен алкохолен проблем. Малко след като написва „Томичукалата“ (1988 г.) семейството и приятелите му се намесват, показвайки му намерените в неговия боклук доказателства за пристрастяванията му: бирени кутии, цигарени угарки, кокаин, Ксанакс, Валиум, Никуил, сироп за кашлица и марихуана. Той търси помощ и се отказва от пиенето в края на 80-те години.
  1. Carrie
  2. Salem's Lot`79
  3. The Shining
  4. Creepshow
  5. Cujo
  6. The Dead Zone
  7. Christine
  8. Children of the Corn
  9. Firestarter
  10. Cat's Eye
  11. Silver Bullet
  12. Maximum Overdrive
  13. Stand By Me
  14. Creepshow 2
  15. The Running Man
  16. Pet Sematary
  17. Tales from the Darkside
  18. Graveyard Shift
  19. It
  20. Misery
  21. Sometimes They Come Back
  22. Golden Years
  23. Sleepwalkers
  24. The Dark Half
  25. The Tommyknockers
  26. Needful Things
  27. The Stand
  28. The Shawshank Redemption
  29. The Mangler
  30. Dolores Claiborne
  31. The Langoliers
  32. Thinner
  33. The Shining`97
  34. Quicksilver Highway
  35. The Night Flier
  36. Apt Pupil
  37. Storm of the Century
  38. The Green Mile
  39. Trucks Sub
  40. Hearts in Atlantis
  41. Rose Red
  42. Dreamcatcher
  43. The Diary of Ellen Rimbauer
  44. Kingdom Hospital
  45. Secret Window
  46. Salem's Lot`04
  47. Riding the Bullet
  48. Desperation
  49. Nightmares and Dreamscapes
  50. 1408
  51. The Mist

Няма коментари:

Публикуване на коментар