Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Kevin Spacey

Кевин Спейси е роден на 26 юли 1959 г. в Ню Джърси, но израства в Калифорния.
Според непотвърдени данни, взема моминската фамилия на своята майка – Спейси – в началото на кариерата си. Вярвал, че словосъчетанието “Кевин Спейси” ще навява на продуцентите приятни подсъзнателни асоциации с името на великия актьор Спенсър Трейси.
Увлича се по драматичното изкуство и започва да играе в любителски спектакли.
Негови партньори на училищната сцена били Мери Уинингъм и Вал Килмър. Последният дори му става приятел и го убеждава да продължи да учи актьорско майсторство в известната школа “Джулиард”.
“Вал бе постъпил там две години по-рано и успя да ме запали, за да се реша да отида на събеседването. Впоследствие две години учихме заедно”, спомня си днес с умиление Кевин Спейси. Нещата обаче не стоят точно така, що се отнася до Вал Килмър, според когото Кевин така и не върнал парите, взети назаем от неговия баща. А сумата била доста сериозна и според Вал, бъдещият носител на Оскар просто постъпил като крадец. Дали нещата стоят точно така, не се знае. Важното е, че двамата вече не са приятели…
През октомври 1999 г. само четири дни след излизането по екраните на “Американски прелести” Кевин Спейси се сдобива със собствена звезда на Алеята на славата в Холивуд. А на церемонията по връчването на академичните награди през март 2000 г. получава Оскар (вече в раздела за главна роля за брилянтното си превъплъщение в образа на Лестър Бърнам от “Американски прелести”). Появата му в компанията на очарователната Даяна Драйвър дава повод да се заговори, че може би тя ще е неговата тайнствена избраница. Но и това все още не е потвърдено със сигурност, както и всичко касаещо интимния живот на актьора, включително и намеците за хомосексуалните му наклонности. Сред последните филми с негово участие са “K-PAX (2001), “Shipping News” (2002) и “The Life of David Gale (2003).

  1. Heartburn
  2. Working Girl
  3. See No Evil, Her No Evil
  4. Henry & June
  5. Glengarry Glen Ross
  6. Iron Will
  7. Swimming with Sharks
  8. The Usual Suspects
  9. Outbreak
  10. Se7en
  11. A Time to Kill
  12. L. A. Confidential
  13. Midnight in the Garden of Good and Evil
  14. The Negotiator
  15. Hurlyburly
  16. A Bug's Life
  17. American Beauty
  18. The Big Kahuna
  19. Ordinary Decent Criminal
  20. Pay It Forward
  21. K-PAX
  22. The Shipping News
  23. Austin Powers in Goldmember
  24. The United States of Leland
  25. The Life of David Gale
  26. Beyond the Sea
  27. Edison
  28. Superman Returns
  29. Fred Claus
  30. 21
  31. Recount
  32. Moon
  33. Shrink
  34. The Men Who Stare at Goats

Няма коментари:

Публикуване на коментар