Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Sean Penn

Роден на 17.08.1960. в Санта Моника, Калифорния, САЩ.
Той завършва гимназията “Санта Моника”, където режисира и играе в свои филми, заснети на Super 8mm. След училище чиракува две години в репертоарния театър “L.A.’s Group” като сценичен техник и асистент на актьора и режисьор Пат Хингъл. Той дори поставя едноактната пиеса от Джеймс Лио Хърлихи (автора на знаменития роман “Среднощен каубой”) “Terrible Jim Fitch” и играе в пиесата “Earthworms” от Алберт Инаурато.
Решението му да учи актьорско майсторство при Пеги Фойри прекъсва този ранен етап от актьорската му кариера. Пен печели роли в ТВ филми и сериали, но решава да спести за еднопосочен билет към Ню Йорк с намерение да пробие на сцената там.
Един приятел го препоръчва на режисьора Арт Волф, който подбира актьори за постановка на “Heartland” от Кевин Хелан на Бродуей. Пен печели ролята и въпреки краткия сценичен живот на постановката, той получава изключителни похвали. Този успех му носи и през 1981 г. ролята на Алекс Дуайър в “Taps”. С поддържащата роля на кадета-съквартирант на Брайън Моурланд (героя на Тимоти Хътън), Пен прави страхотен пробив в киното.
Следващата му роля е съвсем различна: Джеф Спиколи - виталния, но дебелоглав сърфист във “Fast Times at Ridgemont High” (1982 г., режисьор Ейми Хекърлинг) - роля, която превърна Пен за една нощ във филмова звезда. “Fast Times at Ridgemont High го прави един от най-горещите млади актьори, но следващата му роля го утвърждава напълно. Отново съвсем различна от предишната - това е ролята на мошеника Мик О’Брайън от затворническата драма “Лоши момчета”.

 1. TAPS
 2. Fast Timers at Ridegomont High
 3. Bad Boys
 4. Racing with the Moon
 5. The Falcon and the Snowman
 6. At Close Rang
 7. Colors
 8. Casualties of War
 9. We're Not Angels
 10. State of Grace
 11. Carlito's Way
 12. Dead Man Walking Sub
 13. She's So Lovely
 14. The Game
 15. Hurlyburly
 16. The Thin Red Line
 17. Sweet and Lowdow
 18. Before Night Falls
 19. The Weight of Water
 20. I Am Sam
 21. It's All About Love
 22. Mystic River
 23. 21 Grams
 24. The Assassination of Richard Nixon
 25. The Interpreter
 26. All the King's Men
 27. Persepolis
 28. Milk

Няма коментари:

Публикуване на коментар