Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Tom Hanks

Том Ханкс, който е един от най-популярните американски актьори в момента, навърши 47 г.
Роден е на 9 юли 1956 г. в Конкорд, Калифорния.
Неговите първи превъплъщения в трагикомични персонажи във филмите "Джо против вулкана" (Joe Versus The Volcano, 1990 г.) и "Клада на суетата" (The Bonfire Of The Vanities, 1990 г.) са почти пълен провал. Но за негов късмет, голяма популярност му носят носталгично-сантименталните комедийни-мелодрами "Тяхната собствена лига" (A League Of Their Own, 1992 г.) и особено "Безсъници в Сиатъл" (Sleepless In Seattle, 1993 г.), в който негова партньорка е Мег Райън.
Преминавайки успешно този период, Ханкс се решава на рискована промяна на предишния си имидж. Той успява да създаде блестящо драматичния образ на млад адвокат, болен от СПИН във филма "Филаделфия" (1993 г.) и за изпълнението си получава първия си Оскар.
Година по-късно се превъплъщава още по-сполучливо в глуповатия герой на Америка от филма на Робърт Земекис "Форест Гъмп" (Forrest Gump, 1994 г.). Тази роля му носи втори пореден Оскар и го изстрелва в истинска звездна орбита. Том Ханкс е едва вторият актьор след Спенсър Траси, който е спечелил престижната статуетка в две поредни години.
Впоследствие става все по-придирчив при избора на роли и започва да се снима по-рядко.
Следващият му филм е "Аполо 13" (1995 г.). През 1996 г. отказва участие в "Джери Магуайър" на Камерън Кроу, който пък дава възможност на Том Круз да се изяви. Ханкс избира да се заеме по това време с постановката на собствена продукция "Това, което правиш" (That Thing You Do!, 1996г.), разказваща за популярна група от 60-те години. Режисьорският му дебют е посрещнат с интерес от публиката и носи добри приходи.

 1. Splash
 2. Bachelor Party
 3. The Man with One Red Shoe
 4. Volunteers
 5. The Money Pit
 6. Every Time We Say Goodbye
 7. Dragnet
 8. Big
 9. The Burbs
 10. Turner & Hooch
 11. Joe Versus the Volcano
 12. A League of Their Own
 13. Sleepless in Seattle
 14. Philadelphia
 15. Forrest Gump
 16. Apollo 13
 17. Toy Story
 18. Saving Private Ryan
 19. You've Got Mail
 20. Toy Story 2
 21. The Green Mile
 22. Cast Away
 23. Road to Perdition
 24. Catch Me If You Can
 25. The Ladykillers
 26. The Terminal
 27. Elvis Has Left the Building
 28. The Polar Express
 29. Cars
 30. The Da Vinci Code
 31. Charlie Wilson's War
 32. The Great Buck Howard
 33. Angels & Demons
 34. Toy Story 3

Няма коментари:

Публикуване на коментар