Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Tom Hanks

Том Ханкс, който е един от най-популярните американски актьори в момента, навърши 47 г.
Роден е на 9 юли 1956 г. в Конкорд, Калифорния.
Неговите първи превъплъщения в трагикомични персонажи във филмите "Джо против вулкана" (Joe Versus The Volcano, 1990 г.) и "Клада на суетата" (The Bonfire Of The Vanities, 1990 г.) са почти пълен провал. Но за негов късмет, голяма популярност му носят носталгично-сантименталните комедийни-мелодрами "Тяхната собствена лига" (A League Of Their Own, 1992 г.) и особено "Безсъници в Сиатъл" (Sleepless In Seattle, 1993 г.), в който негова партньорка е Мег Райън.
Преминавайки успешно този период, Ханкс се решава на рискована промяна на предишния си имидж. Той успява да създаде блестящо драматичния образ на млад адвокат, болен от СПИН във филма "Филаделфия" (1993 г.) и за изпълнението си получава първия си Оскар.
Година по-късно се превъплъщава още по-сполучливо в глуповатия герой на Америка от филма на Робърт Земекис "Форест Гъмп" (Forrest Gump, 1994 г.). Тази роля му носи втори пореден Оскар и го изстрелва в истинска звездна орбита. Том Ханкс е едва вторият актьор след Спенсър Траси, който е спечелил престижната статуетка в две поредни години.
Впоследствие става все по-придирчив при избора на роли и започва да се снима по-рядко.
Следващият му филм е "Аполо 13" (1995 г.). През 1996 г. отказва участие в "Джери Магуайър" на Камерън Кроу, който пък дава възможност на Том Круз да се изяви. Ханкс избира да се заеме по това време с постановката на собствена продукция "Това, което правиш" (That Thing You Do!, 1996г.), разказваща за популярна група от 60-те години. Режисьорският му дебют е посрещнат с интерес от публиката и носи добри приходи.

  1. Splash
  2. Bachelor Party
  3. The Man with One Red Shoe
  4. Volunteers
  5. The Money Pit
  6. Every Time We Say Goodbye
  7. Dragnet
  8. Big
  9. The Burbs
  10. Turner & Hooch
  11. Joe Versus the Volcano
  12. A League of Their Own
  13. Sleepless in Seattle
  14. Philadelphia
  15. Forrest Gump
  16. Apollo 13
  17. Toy Story
  18. Saving Private Ryan
  19. You've Got Mail
  20. Toy Story 2
  21. The Green Mile
  22. Cast Away
  23. Road to Perdition
  24. Catch Me If You Can
  25. The Ladykillers
  26. The Terminal
  27. Elvis Has Left the Building
  28. The Polar Express
  29. Cars
  30. The Da Vinci Code
  31. Charlie Wilson's War
  32. The Great Buck Howard
  33. Angels & Demons
  34. Toy Story 3

Няма коментари:

Публикуване на коментар