Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

сряда, 4 август 2010 г.

Al Pacino

Алфред Джеймс Пачино (името и презимето на английски, фамилията на италиански Alfred James Pacino, известен само като Ал Пачино, Al Pacino) е американски актьор. Произходът му е сицилиански, неговите дядо и баба по майчина линия имигрират в САЩ от Корлеоне, Сицилия, Италия. Кариерата му обхваща пет десетилетия и над тридесет филма.
Роден е в нюйоркския квартал Бронкс на 25 април 1940 г. в семейството на Салваторе и Роуз Пачино, които се развеждат, когато Пачино е още дете. През 1968 г. участва в пиесата "The Indian Wants the Bronx", за която печели наградата на Театралната гилдия за най-добър актьор. Следва нова награда този път за второстепенна роля за участието му в "Does a Tiger Wear a Necktie?" (1969 г.). През същата година Сдружението на столичните драматични критици го обявява за най-обещаващия млад актьор. След като завладява сцената, Пачино решава да опита и в киното. Прави дебюта си през 1969 г. във филма "Me, Natalie". Малко след това получава и първата си главна роля (на наркоман) в "Panic in Needle Park" (1971 г.) на Джери Шацбърг. Режисьорът Франсис Форд Копола е толкова впечатлен от изпълнението му, че решава да го вземе за ролята на Майкъл Корлеоне в “Кръстникът” (1972 г.). Това е безспорно една от най-големите роли в модерното американско кино. В ролята на Майкъл от ганстерската сага на Копола талантът на Пачино буквално експлодира. Филмът е приет с възторг, а Пачино получава първата си номинация за Оскар за поддържащ актьор. Две години по-късно повтаря успеха си с ролята на вече зрелия Майкъл Корлеоне в продължението "Кръстникът 2" (1974 г.). А в следващите си проекти Пачино сътрудничи на режисьора Сидни Лъмет и резултатът е все така впечатляващ - още две номинации за Оскар за ролите на неподкупно ченге в "Серпико" (1973 г.) и на бисексуален банков крадец в "Кучешки следобед" (1975 г.). Следва ролята му на адвокат в "И справедливост за всички" (1979 г.), която му носи четвърта номинация за академична награда Оскар. През 1990 г. печели още една номинация за Оскар в раздела за второстепенна роля във филма на Уорън Бийти "Dick Tracy" и за трети път е Майкъл Корлеоне в "Кръстникът 3". След толкова много номинации най-накрая Пачино получава първия си Оскар за най-добър актьор за ролята на слепия ветеран във филма на Мартин Брест "Усещане за жена" (1992 г.), като в същото време пак е предложен за статуетката за поддържащата си роля в "Glengarry Glen Ross". През януари 2001 г. Пачино получава Златен глобус за цялостната си кариера.
Пачино никога не се е женил, въпреки няколкото дълготрайни връзки с актрисите Джил Клейбърг, Марти Келър, Даян Кийтън и Бевърли Д'Анжело. През 1989 г. от връзката му с преподавателката по актьорство Джан Терънт се ражда дъщеря му Джули Мари. Пачино е известен с алергията си към звездния блясък и затова стои далеч от светската суматоха. Живее в скромен апартамент в Ню Йорк. От последната си, вече бивша приятелка актрисата Бевърли Д'Анджело, с която се запознава през 1977 г. година има две деца - близнаците Антон и Оливия.

 1. The Panic in Needle Park
 2. The Godfather
 3. Scarecrow
 4. Serpico
 5. The Godfather: Part II
 6. Dog Day Afternoon
 7. Bobby Deerfield
 8. ...And Justice for All.
 9. Cruising
 10. Author! Author!
 11. Scarface
 12. Revolution
 13. Sea of Love
 14. Dick Tracy
 15. The Godfather: Part III
 16. Frankie and Johnny
 17. Glengarry Glen Ross
 18. Scent of a Woman
 19. Carlito's Way
 20. Two Bits
 21. Heat
 22. City Hall
 23. Donnie Brasco
 24. The Devil's Advocate
 25. The Insider
 26. Any Given Sunday
 27. Chinese Coffee Sub
 28. People I Know
 29. Insomnia
 30. S1m0ne
 31. The Recruit
 32. Gigli
 33. Angels in America
 34. The Merchant of Venice
 35. Two for the Money
 36. 88 Minutes
 37. Ocean's Thirteen
 38. Righteous Kill
 39. You Don't Know Jack

Няма коментари:

Публикуване на коментар