Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

сряда, 4 август 2010 г.

Al Pacino

Алфред Джеймс Пачино (името и презимето на английски, фамилията на италиански Alfred James Pacino, известен само като Ал Пачино, Al Pacino) е американски актьор. Произходът му е сицилиански, неговите дядо и баба по майчина линия имигрират в САЩ от Корлеоне, Сицилия, Италия. Кариерата му обхваща пет десетилетия и над тридесет филма.
Роден е в нюйоркския квартал Бронкс на 25 април 1940 г. в семейството на Салваторе и Роуз Пачино, които се развеждат, когато Пачино е още дете. През 1968 г. участва в пиесата "The Indian Wants the Bronx", за която печели наградата на Театралната гилдия за най-добър актьор. Следва нова награда този път за второстепенна роля за участието му в "Does a Tiger Wear a Necktie?" (1969 г.). През същата година Сдружението на столичните драматични критици го обявява за най-обещаващия млад актьор. След като завладява сцената, Пачино решава да опита и в киното. Прави дебюта си през 1969 г. във филма "Me, Natalie". Малко след това получава и първата си главна роля (на наркоман) в "Panic in Needle Park" (1971 г.) на Джери Шацбърг. Режисьорът Франсис Форд Копола е толкова впечатлен от изпълнението му, че решава да го вземе за ролята на Майкъл Корлеоне в “Кръстникът” (1972 г.). Това е безспорно една от най-големите роли в модерното американско кино. В ролята на Майкъл от ганстерската сага на Копола талантът на Пачино буквално експлодира. Филмът е приет с възторг, а Пачино получава първата си номинация за Оскар за поддържащ актьор. Две години по-късно повтаря успеха си с ролята на вече зрелия Майкъл Корлеоне в продължението "Кръстникът 2" (1974 г.). А в следващите си проекти Пачино сътрудничи на режисьора Сидни Лъмет и резултатът е все така впечатляващ - още две номинации за Оскар за ролите на неподкупно ченге в "Серпико" (1973 г.) и на бисексуален банков крадец в "Кучешки следобед" (1975 г.). Следва ролята му на адвокат в "И справедливост за всички" (1979 г.), която му носи четвърта номинация за академична награда Оскар. През 1990 г. печели още една номинация за Оскар в раздела за второстепенна роля във филма на Уорън Бийти "Dick Tracy" и за трети път е Майкъл Корлеоне в "Кръстникът 3". След толкова много номинации най-накрая Пачино получава първия си Оскар за най-добър актьор за ролята на слепия ветеран във филма на Мартин Брест "Усещане за жена" (1992 г.), като в същото време пак е предложен за статуетката за поддържащата си роля в "Glengarry Glen Ross". През януари 2001 г. Пачино получава Златен глобус за цялостната си кариера.
Пачино никога не се е женил, въпреки няколкото дълготрайни връзки с актрисите Джил Клейбърг, Марти Келър, Даян Кийтън и Бевърли Д'Анжело. През 1989 г. от връзката му с преподавателката по актьорство Джан Терънт се ражда дъщеря му Джули Мари. Пачино е известен с алергията си към звездния блясък и затова стои далеч от светската суматоха. Живее в скромен апартамент в Ню Йорк. От последната си, вече бивша приятелка актрисата Бевърли Д'Анджело, с която се запознава през 1977 г. година има две деца - близнаците Антон и Оливия.

  1. The Panic in Needle Park
  2. The Godfather
  3. Scarecrow
  4. Serpico
  5. The Godfather: Part II
  6. Dog Day Afternoon
  7. Bobby Deerfield
  8. ...And Justice for All.
  9. Cruising
  10. Author! Author!
  11. Scarface
  12. Revolution
  13. Sea of Love
  14. Dick Tracy
  15. The Godfather: Part III
  16. Frankie and Johnny
  17. Glengarry Glen Ross
  18. Scent of a Woman
  19. Carlito's Way
  20. Two Bits
  21. Heat
  22. City Hall
  23. Donnie Brasco
  24. The Devil's Advocate
  25. The Insider
  26. Any Given Sunday
  27. Chinese Coffee Sub
  28. People I Know
  29. Insomnia
  30. S1m0ne
  31. The Recruit
  32. Gigli
  33. Angels in America
  34. The Merchant of Venice
  35. Two for the Money
  36. 88 Minutes
  37. Ocean's Thirteen
  38. Righteous Kill
  39. You Don't Know Jack

Няма коментари:

Публикуване на коментар