Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

сряда, 4 август 2010 г.

Tim Roth

Тим Рот (на английски език Tim Roth, рождено име Timothy Simon Smith; 14 май 1961 г.) е британски филмов актьор и режисьор.
Роден е в Дълуич (Dulwich), Лондон. Син е на Ан, художник и учител, и Ърни Смит (Ernie Smith), журналист и член на Британската комунистическа партия.Той посещава Стандард скул в Тълз Хил (Tulse Hill). Като млад желае да стане скулптор и да учи в лондонското училище по изкуствата Кембъруел (Camberwell School of Art).
След училището Кембъруел, Рот пробива с актьорството и на 21-годишна възраст прави своя дебют като неонацист в телевизионния филм "Произведено в Британия". Във филма "Кралят на гетото" произведен от BBC, изпълнението на Рот е впечатляващо и убедително, а дори някой считали, че режисьорът е наел истински гангстер за ролята. През същата година Рот играе и в "Meantime" - драма за бедно работническо семейство, където участват Алфред Молина и Гари Олдман. Малко по-късно във филма на режисьора Стивън Фриърс "The Hit" (1984 г.), младият актьор си изрусява косата за да се превъплъти в чирак убиец, наставляван в дейността си от Джон Хърт. Рот представя на екрана комбинация от бруталност и чар. Положителните оценки за тази роля му позволяват впоследствие да се снима в "Готвачът, крадецът, неговата жена и нейният любовник" (1989 г.).
Първата си значима положителна роля Рот играе в "Легенда за пианиста" (1998 г.) на Джузепе Торнаторе, където е музикално чудо, на кагото целия живот е преминал на луксозен презокеански кораб. През 1999 г. Рот прави и своя режисьорски дебют в забележителната семейна сага "The War Zone", която се харесва много от публиката и критиката. Филмът е по романа на Александър Стюарт за инцест в семейството, като Рот полага огромни усилия да не залага на евтината сензационност. Подхождайки аналитично, той съвсем точно създава силен и въздействащ филм.
Рот се жени за Ники Бътлър през 1993 г. и имат двама сина (Тимъти Хънтър и Кормак, кръстени на любимите автори на двойката – Хънтър С. Томпсън и Кормак Маккарти). Рот има и още един син от предишна връзка.


 1. Made in Britain
 2. The Hit
 3. Twice Upon a Time
 4. The Cook the Thief His Wife & Her Lover
 5. Vincent & Theo
 6. Rosencrantz & Guildenstern Are Dead
 7. Tales from the Crypt
 8. Reservoir Dogs
 9. Pulp Fiction
 10. Little Odessa Sub
 11. Rob Roy
 12. Four Rooms
 13. Everyone Says I Love You
 14. Gridlock'd
 15. Hoodlum
 16. Deceiver
 17. The Legend of 1900
 18. The Million Dollar Hotel
 19. Lucky Numbers
 20. Planet of the Apes
 21. The Musketeer
 22. Don't Come Knocking
 23. Dark Water
 24. Even Money
 25. Tsunami: The Aftermath
 26. Youth Without Youth
 27. Funny Games
 28. Virgin Territory
 29. The Incredible Hulk
 30. Sea Wolf Part 1, Part 2
 31. Lie to Me:

Няма коментари:

Публикуване на коментар