Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Cate Blanchett

Катрин Елис „Кейт“ Бланшет (Catherine Élise "Cate" Blanchett ) е родена на 14 май 1969 г. в Мелбърн, Австралия. Тя е носител на награда Оскар за поддържаща женска роля, две награди Златен глобус, две награди БАФТА, както и награда за най-добра актриса на 64-ия Венециански международен кинофестивал. Първата ѝ международно известна роля е като кралица Елизабет I във филма от 1998 г. "Елизабет", за който получава номинация за Оскар за най-добра актриса, губи от Гуинет Полтроу за нейната роля във "Влюбеният Шекспир", но печели наградите БАФТА и Златен глобус за най-добра актриса във филмова драма. През следващата година Бланшет е номинирана отново за награда БАФТА за поддържащата си роля в "Талантливият мистър Рипли". Бланшет става още по-популярна за ролята си на Галадриел в трилогията "Властелинът на пръстените" на Питър Джаксън. През 2005 г. печели наградата Оскар за най-добра поддържаща женска роля за Катрин Хепбърн във филма "Авиаторът". Така тя става първата актриса, спечелила Оскар за ролята си като предишна носителка на Оскар. През 2006 г. играе във "Вавилон" с Брад Пит, "Добрият германец" с Джордж Клуни и "Записки по един скандал" с Джуди Денч. Денч печели Оскар за най-добра поддържаща роля като Елизабет I (във "Влюбеният Шекспир") в същата година, когато Бланшет губи номинацията за най-добра главна роля.

 1. Elizabeth
 2. An Ideal Husband
 3. Pushing Tin
 4. The Talanted Mr. Ripley
 5. The Man Who Cried
 6. The Gift
 7. Bandits
 8. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
 9. Charlotte Gray
 10. The Shipping News
 11. Heaven
 12. The Lord of the Rings: The Two Towers
 13. Veronica Guerin
 14. Coffee and Cigarettes
 15. The Missing
 16. The Lord of the Rings: The Return of the King
 17. The Life Aquatic with Steve Zissou
 18. The Aviator
 19. Little Fish
 20. Babel
 21. The Good German
 22. Notes on a Scandal
 23. Hot Fuzz
 24. I'm Not There
 25. Elizabeth: The Golden Age
 26. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Scull
 27. The Curious Case of Benjamin Button
 28. Robin Hood

Няма коментари:

Публикуване на коментар