Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Denzel Washington

Дензъл Уошингтън (Denzel Washington) е американски актьор и режисьор. Роден е на 28 декември, 1954 в Маунт Върнън, Ню Йорк.
Първата си номинация за Оскар, Дензъл Уошингтън получава за ролята си на Стив Бико от филма "Cry Freedom", за най-добра поддържаща мъжка роля. През 1989 година той не само е номиниран в същата категория, но и я печели с участието си в историческия шедьовър "Слава на Едуард Зуик".През 90-те години на 20 век, актьорът участва в серия от високобюджетни продукции като: "Версия пеликан" и "Филаделфия" от (1993)г., "Аленият прилив" от 1995 г., "Жената на проповедника" и "Кураж под огъня" от 1996 г. През 2001 година Уошингтън отново е номиниран и печели награда Оскар за най-добър актьор, за участието си в трилъра "Тренировъчен ден", в ролята на Дет. След опит за заснемане на нов филм, с режисьора на "Тренировъчен ден" Антоан Фукуа, и неговият пълен провал, през 2005 година Дензъл Уошингтън отново се завръща на театралната сцена в Ню Йорк. Въпреки надеждите, и изненадата на публиката, така и не получава награда Тони за превъплъщенията си като Марк Брут. През 2006 година участва в напрегнатия екшън "Дежа вю", а през 2007 г. в криминалната драма "Американски гангстер" като Франк Лукас.

  1. A Solder's Story
  2. Glory
  3. Heart Condition Sub
  4. Mo' Better Blues
  5. Mississippi Masala
  6. Ricochet
  7. Malcolm X
  8. Much Ado About Nothing
  9. The Pelican Brief
  10. Philadelphia
  11. Crimson Tide
  12. Virtuosity
  13. Devil in a Blue Dress
  14. Courage Under Fire
  15. The Preacher's Wife
  16. Fallen
  17. He Got Game
  18. The Siege
  19. The Bone Collector
  20. The Hurricane
  21. Remember the Titans
  22. Training Day
  23. John Q
  24. Antwone Fisher
  25. Out of Time
  26. Man on Fire
  27. The Manchurian Candidate
  28. Inside Man
  29. Deja Vu
  30. American Gangster
  31. The Great Debaters
  32. The Taking of Pelham's Trilogy
  33. The Book of Eli

Няма коментари:

Публикуване на коментар