Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Denzel Washington

Дензъл Уошингтън (Denzel Washington) е американски актьор и режисьор. Роден е на 28 декември, 1954 в Маунт Върнън, Ню Йорк.
Първата си номинация за Оскар, Дензъл Уошингтън получава за ролята си на Стив Бико от филма "Cry Freedom", за най-добра поддържаща мъжка роля. През 1989 година той не само е номиниран в същата категория, но и я печели с участието си в историческия шедьовър "Слава на Едуард Зуик".През 90-те години на 20 век, актьорът участва в серия от високобюджетни продукции като: "Версия пеликан" и "Филаделфия" от (1993)г., "Аленият прилив" от 1995 г., "Жената на проповедника" и "Кураж под огъня" от 1996 г. През 2001 година Уошингтън отново е номиниран и печели награда Оскар за най-добър актьор, за участието си в трилъра "Тренировъчен ден", в ролята на Дет. След опит за заснемане на нов филм, с режисьора на "Тренировъчен ден" Антоан Фукуа, и неговият пълен провал, през 2005 година Дензъл Уошингтън отново се завръща на театралната сцена в Ню Йорк. Въпреки надеждите, и изненадата на публиката, така и не получава награда Тони за превъплъщенията си като Марк Брут. През 2006 година участва в напрегнатия екшън "Дежа вю", а през 2007 г. в криминалната драма "Американски гангстер" като Франк Лукас.

 1. A Solder's Story
 2. Glory
 3. Heart Condition Sub
 4. Mo' Better Blues
 5. Mississippi Masala
 6. Ricochet
 7. Malcolm X
 8. Much Ado About Nothing
 9. The Pelican Brief
 10. Philadelphia
 11. Crimson Tide
 12. Virtuosity
 13. Devil in a Blue Dress
 14. Courage Under Fire
 15. The Preacher's Wife
 16. Fallen
 17. He Got Game
 18. The Siege
 19. The Bone Collector
 20. The Hurricane
 21. Remember the Titans
 22. Training Day
 23. John Q
 24. Antwone Fisher
 25. Out of Time
 26. Man on Fire
 27. The Manchurian Candidate
 28. Inside Man
 29. Deja Vu
 30. American Gangster
 31. The Great Debaters
 32. The Taking of Pelham's Trilogy
 33. The Book of Eli

Няма коментари:

Публикуване на коментар