Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Jim Carrey

Джеймс Юджийн Кери (Jim Carrey) е канадски актьор, комик, сценарист и продуцент. Има американско гражданство от 7 октомври 2004. Известен е с ролите си на маниак в комедии като "Ейс Вентура: Зоодетектив" (1994), "Лъжльото" (1997) и "Всемогъщият Брус" (2003). Роден е на 17 януари 1962 г. в Нюмаркет, Канада, близо до Торонто. През следващата година Кери играе в "Маската" и "От глупав по-глупав", като от втория филм печели $7 млн. След тези два филма Кери вече има създаден образ на филмова звезда. През следващата година играе ролята на Гатанката в "Батман завинаги", а после отново е в ролята на Ейс Вентура в "Ейс Вентура: Повикът на природата". Тези два филма му носят още два чека за няколко милиона долара. Предизвиква фурор когато се разкрива, че за следващия си филм ("Кабелджията") е получил $20 милиона — рекордна сума за комедиен актьор. Вниманието, което се обръща на заплатата му, както и отрицателните отзиви и мрачния характер на героя в сравнение с предишните изпълнения на Кери, водят до провала на филма. Кери се завръща към познатия стил с "Лъжльото" (1997). Въпреки постоянните успехи в комедията, Джим Кери поема предизвикателството и участва в "Шоуто на Труман" (1998). Ролята му в този филм му донася Златен глобус за най-добра мъжка роля в драматичен филм. Мнозина предричат дори Оскар, но не познават. През 1999 Кери се преборва за ролята на комика Анди Кауфман в "Човек на луната" (1999). Много актьори се борят за тази роля, включително Едуард Нортън, но Милош Форман се спира на Кери, който е роден точно 13 години след Анди Кауфман. За своята роля Кери отново печели Златен глобус, но не и Оскар. Джим Кери продължава да участва в успешни комедии, както и в драми. Критиката посреща добре играта му в "Блясъкът на чистия ум" (2004), но отново не получава очаквания Оскар.
  1. Once Bitten
  2. Peggy Sue Got Married
  3. The Dead Pool
  4. Earth Girls Are Easy
  5. Pink Cadillac
  6. High Strung
  7. Ace Ventura: Pet Detective
  8. The Mask
  9. Dumb & Dumber
  10. Batman Forever
  11. Ace Ventura: When Nature Calls
  12. The Gable Guy
  13. Liar Liar
  14. The Truman Show
  15. Simon Birch
  16. Man on the Moon
  17. Me, Myself & Irene
  18. How the Grinch Stole Christmas
  19. The Majestic
  20. Bruce Almighty
  21. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
  22. Lemony Snickets's a Series of Unfortunate Events
  23. Fun with Dick and Jane
  24. The Number 23
  25. Horton Hears a Who!
  26. Yes Man
  27. I Love You Phillip Morris
  28. A Christmas Carol

Няма коментари:

Публикуване на коментар