Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

John Malkovich

Джон Гавин Малкович е американски киноактьор, процудент и режисьор от хърватски произход. Роден е на 9 декември 1953 г. в Кристофър, САЩ. Два пъти е номиниран за наградата Оскар в категория най-добра мъжка второстепенна роля — за филмите "Място в сърцето" (1984) и "Под прицел" (1993). През 1976 става един от основателите на чикагския театър "Степенулф". Мести се в Ню Йорк през 1983 г. и се появява в пиесата "True West". Играе на Бродуей с Дъстин Хофман в "Death of a Salesman" (1984). За тази роля получава награда Еми, когато пиесата става телевизионен филм. Дебютира в киното с филма "Място в сърцето" (1984), за който е номиниран за Оскар за най-добра мъжка второстепенна роля. Отново получава номинация за Оскар през 1994 г. за ролята си във филма "Под прицел" (1993), отново в същата категория. Въпреки че играе главната роля в "Да бъдеш Джон Малкович" по сценарий на Чарли Кауфман, Малкович изиграва лека вариация на себе си, което личи по презимето на героя му (Хорацио). Дебютира като режисьор с филма "The Dancer Upstairs" (2002). Малкович дълги години живее във Франция, но наскоро обяви, че преустановява френското си поданство. Той и приятелката му Николете Пейран имат две деца — Амандин и Лоуи. Актьорът предизвика спорове във Великобритания през 2002 г., след като каза, че има желание да застреля журналиста Робърт Фиск и политика Джордж Галоуей, които са обвинени в симпатизиране на ислямския тероризъм. На 4 април 2005 г. Малкович произнася реч в Илинойския държавен университет и получава диплома по театрално изкуство.
  1. The Killing Fields
  2. Empire of the Sun
  3. Dangerous Liaisons
  4. The Sheltering Sky
  5. Shadows and Fog
  6. Of Mice and Men
  7. Jennifer Eight
  8. Alive
  9. In the Line of Fire
  10. Beyond the Clouds
  11. Mulholland Falls
  12. Mary Reilly
  13. The Portrait of a Lady
  14. Der Unhold
  15. Con Air
  16. The Man in the Iron Mask
  17. Rounders
  18. Marcel Proust's Time Regained
  19. Being John Malkovich
  20. The Messenger: The Story of Joan of Arc
  21. Shadow of the Vampire
  22. Les Miserables
  23. Knockaround Guys
  24. Hotel
  25. The Dancer Upstairs
  26. Ripley's Game
  27. Napoleon
  28. Johnny English
  29. The Libertine
  30. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
  31. Color Me Kubrick
  32. Art School Confidential
  33. Klimt
  34. Eragon
  35. Beowulf
  36. In Tranzit
  37. The Great Buck Howard
  38. Gardens of the Night
  39. Changeling
  40. The Mutant Chronicles
  41. Burn After Reading
  42. Disgrace
  43. Afterwards

Няма коментари:

Публикуване на коментар