Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

John Malkovich

Джон Гавин Малкович е американски киноактьор, процудент и режисьор от хърватски произход. Роден е на 9 декември 1953 г. в Кристофър, САЩ. Два пъти е номиниран за наградата Оскар в категория най-добра мъжка второстепенна роля — за филмите "Място в сърцето" (1984) и "Под прицел" (1993). През 1976 става един от основателите на чикагския театър "Степенулф". Мести се в Ню Йорк през 1983 г. и се появява в пиесата "True West". Играе на Бродуей с Дъстин Хофман в "Death of a Salesman" (1984). За тази роля получава награда Еми, когато пиесата става телевизионен филм. Дебютира в киното с филма "Място в сърцето" (1984), за който е номиниран за Оскар за най-добра мъжка второстепенна роля. Отново получава номинация за Оскар през 1994 г. за ролята си във филма "Под прицел" (1993), отново в същата категория. Въпреки че играе главната роля в "Да бъдеш Джон Малкович" по сценарий на Чарли Кауфман, Малкович изиграва лека вариация на себе си, което личи по презимето на героя му (Хорацио). Дебютира като режисьор с филма "The Dancer Upstairs" (2002). Малкович дълги години живее във Франция, но наскоро обяви, че преустановява френското си поданство. Той и приятелката му Николете Пейран имат две деца — Амандин и Лоуи. Актьорът предизвика спорове във Великобритания през 2002 г., след като каза, че има желание да застреля журналиста Робърт Фиск и политика Джордж Галоуей, които са обвинени в симпатизиране на ислямския тероризъм. На 4 април 2005 г. Малкович произнася реч в Илинойския държавен университет и получава диплома по театрално изкуство.
 1. The Killing Fields
 2. Empire of the Sun
 3. Dangerous Liaisons
 4. The Sheltering Sky
 5. Shadows and Fog
 6. Of Mice and Men
 7. Jennifer Eight
 8. Alive
 9. In the Line of Fire
 10. Beyond the Clouds
 11. Mulholland Falls
 12. Mary Reilly
 13. The Portrait of a Lady
 14. Der Unhold
 15. Con Air
 16. The Man in the Iron Mask
 17. Rounders
 18. Marcel Proust's Time Regained
 19. Being John Malkovich
 20. The Messenger: The Story of Joan of Arc
 21. Shadow of the Vampire
 22. Les Miserables
 23. Knockaround Guys
 24. Hotel
 25. The Dancer Upstairs
 26. Ripley's Game
 27. Napoleon
 28. Johnny English
 29. The Libertine
 30. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
 31. Color Me Kubrick
 32. Art School Confidential
 33. Klimt
 34. Eragon
 35. Beowulf
 36. In Tranzit
 37. The Great Buck Howard
 38. Gardens of the Night
 39. Changeling
 40. The Mutant Chronicles
 41. Burn After Reading
 42. Disgrace
 43. Afterwards

Няма коментари:

Публикуване на коментар