Правила за използване на блога:

1. Блогът достига до вас благодарение на H0uSse_Baby, с любезното съдействие на Sarcasm™. Поради тази причина трябва много да ги уважавате, почитате и по цял ден да ги глезите, т.е. да ги храните, да им давате пари, да им чистите къщите и пр.
2. Блогът може да се използва само от запалени киномани, любители на кървавите ужаси, заплетените мистерии и напрегнатите трилъри, но също така и на качественото кино, което можете да откриете в категорията "Филми, които трябва да гледате"!
3. Блогът може да се използва само от хора-мазохисти, т.е. хора, които имат панически страх от: змии /"тоалетни питони"/, крокодили, клоуни, тъмнина, Боб от / "Twin Peaks"/ тук се включват и диваните или по-скоро това, което се крие зад тях/, духове и всякакви невидими зли сили, които могат да те дръпнат за краката от другия край на леглото, лазещи и ходещи по таваните и стените, чупещи се, creepy момиченца и бабки и пр., но упорито продължават да гледат филми с гореизброените;
4. Ако не отговаряте на горните изисквания, влизането и използването на блога са строго забранени!
Забележка: Блогът се обновява периодично и едва ли някога може да бъде завършен!
Моля когато пишете коментари, те да не са анонимни!
П.П. Думите, оцветени с по-тъмен цвят са линкове, които трябва да отворите!

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Jude Law

Джуд Лоу (Jude Law) роден на 29 декември 1972 г. в квартал Люишам, Южен Лондон е английски актьор, филмов продуцент и режисьор, носител на награда БАФТА и номиниран за награда Оскар. Името му идва от песента на Бийтълс „Hey Jude”. След като играе във филми на Дейвид Никъл, Клинт Истуд и Дейвид Кроненберг Лоу е номиниран за награда Оскар за най-добър поддържащ актьор през 1999 г. за изпълнението си във филма на Антъни Мингела "Талантливият мистър Рипли". През 2000 г. получава награда БАФТА за най-добър поддържащ актьор за същия филм. През 2003 г. е номиниран за награда Оскар в категорията Най-добър актьор за участието си в друг филм на Мингела, "Студена планина". През 2006 г. Лоу е поставен в списъка с десетте филмови звезди, които могат да донесат най-големи доходи с участието си в даден филм, наред с Ръсел Кроу, Джони Деп и Никол Кидман. На 1 март 2007 г. му е връчен от френското правителство орденът Ordre des Arts et des Lettres като признание за приноса му към световното филмово изкуство. През 2000 и 2004 г. е в списъка с „50-те най-красиви“ на сп. People. През 2004 г. е най-секси жив мъж на същото списание. Лоу е бивш съквартирант на Юън Макгрегър от времето, когато двамата са започвали кариерите си.

  1. Bent
  2. Wilde
  3. Gattaca
  4. Midnight in the Garden of Good and Evil
  5. Music from Another Room
  6. The Final Cut
  7. The Wisdom of Crocodiles
  8. eXistenZ
  9. The Talented Mr. Ripley
  10. Enemy at the Gates
  11. Artificial Intelligence
  12. Road to Perdition
  13. Cold Mountain
  14. I Heart Huckabees
  15. Sky Captain and the World of Tomorrow
  16. Alfie
  17. Closer
  18. The Aviator
  19. Lemony Snicket's a Series of Unfortunate Events
  20. All the King's Men
  21. Breaking and Entering
  22. The Holiday
  23. My Blueberry Nights
  24. Sleuth
  25. The Imaginarium of Doctor Parnassus
  26. Sherlock Holmes
  27. Repo Man

2 коментара: